Досліджуваний матеріал
Сироватка крові
Алергія на харчові продукти - очевидна швидка реакція на конкретний продукт харчування з клінічними проявами, які властиві алергії. У безлічі людей є симптоми алергії на ті або інші продукти, проте, на які саме їм не відомо. Кращий спосіб позбавлення від алергії - виключення її джерела. Для цього його треба встановити, тобто виявити алергени. Спочатку збирається анамнез, за допомогою спостереження визначаються можливі причини появи такого стану. Наступний етап - здати аналіз на харчові алергени.
Матеріалом для аналізу є сироватка крові.
Харчова панель 20 алергенів включає тести на:
- апельсин
- арахіс
- борошно житнє
- борошно пшеничне
- грецький горіх
- казеїн
- картоплю
- краб
- кунжутне сім'я
- лісовий горіх
- мигдалевий горіх
- молоко
- моркву
- помідор
- селеру
- соєві боби
- тріску
- яєчний білок
- яєчний жовток
- яблука
Алергія у дітей
Якщо у чоловіка і у вагітної жінки захворювання обумовлене спадковим чинником, то існує ризик розвитку алергії і у їх майбутнього новонародженого.
Харчова алергія у немовля розвивається, коли його починають переводити на штучне вигодовування.
Далі харчова алергія у дітей може бути викликана білками коров'ячого молока, яєць, риби, злаків.
У дітей старшого року алергію можуть викликати: цитрусові, полуниця, шоколад, спеції, екзотичні фрукти червоного, жовтого, яскравого кольору.
Найчастіше у немовлят і у дітей старше відбувається " переростання" харчової алергії, що підтверджує аналіз крові.
Лікування залежить від характеру і гостроти клінічних проявів. Екстрена допомога потрібна у разі анафілактичного шоку. Обов'язкове лікування хронічних і гострих захворювань, проведення дегельмінтизації.
Алергія у дорослих
Харчова алергія у дорослих людей зустрічається частіше при захворюванні жовчовивідної системи, шлунково-кишкового тракту, чим у дорослих, що не мають запальних хронічних захворювань.
Здати аналізи на харчову алергію ви можете в сучасній лабораторії Інвітро, де якісно виконають дослідження, зробивши розшифровку у вигляді таблиці, з вказівкою кожного алергену, що брав участь в тестах.
Розглядаючи аналіз на харчову алергію, градацію імунної відповіді від " знижений" до "підвищений", " норма", лікар бачить, наскільки інтенсивна імунна реакція людини на певний алерген. Це допоможе визначити його раціон харчування, подальший спосіб життя, щоб понизити прояви алергії або повністю від неї позбавитися.